Sprječavaj mržnju. Gradi zajedništvo. Mapiraj sve

600 baklava za Višegrad

Supergrađani i Supergrađanke iz Višegrada vrijedno rade na izgradnji društvene kohezije i promovisanju različitosti i tolerancije u svojoj zajednici. Zahvaljujući svom entuzijazmu i angažmanu, članovi i članice Koalicije za borbu protiv mržnje, uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, organizovali su proslavu Ramazanskog bajrama za građane i građanke Višegrada.

Nakon priređivanja svečanog prijema na kojem su prisustvovali predstavnici lokalne vlasti i nevladinog sektora, članovi Koalicije za borbu protiv mržnje podijelili su 600 tradicionalnih baklava građanima i građankama Višegrada ispred gradske džamije i na taj način dali svoj doprinos izgradnji društvene kohezije i promovisanju različitosti i tolerancije u ovoj zajednici.

Načelnik Opštine Višegrad, predsjednik Skupštine opštine i šef skupštinske većine u Opštini Višegrad uputili su najljepše želje prisutnima za ovaj vjerski praznik. Načelnik Mladen Đurević je, zajedno sa ostalim zvanicama iz opštine, pohvalio ovu akciju navodeći da je to pozitivan primjer i dokaz da se može zajedno živjeti u slozi.

Napravili su i korak dalje, osudili su nedavne incidente protiv bošnjačkog bračnog para u ovoj lokalnoj zajednici i izrazili nadu da će nadležni organi uskoro identifikovati i kazniti počinioca.

Okupljeni građani, građanke i zvaničnici izrazili su želju da ova vrsta zajedničkog slavlja treba postati tradicionalna jer nosi snažnu poruku suživota i međusobnog poštovanja.

Latest on facebook
Pratite poslijednje objave na našoj i na facebook stranicama naših partnerskih organizacija